Meer weten? 024 - 3 244 244

Consultants & Taxateurs

Een juiste affiniteit met vastgoed

Minister Blok maakt het makkelijker om woning tijdelijk te verhuren

Minister Blok maakt het makkelijker om woning tijdelijk te verhuren

Verhuurders krijgen meer mogelijkheden om woonruimte tijdelijk te verhuren. Nu zijn de meeste huurcontracten nog voor onbepaalde tijd. En ook als ze dat niet zijn, is het voor een verhuurder lastig om van een huurder af te komen. Nederlandse huurders zijn extreem goed beschermd. Een wetsvoorstel van minister Blok (Wonen, VVD), dat dinsdag naar de Tweede Kamer is gestuurd, geeft verhuurders per 1 juli 2016 de ruimte om huurcontracten van maximaal een jaar af te sluiten. Hij hoopt dat er daardoor meer woningen in de verhuur komen.

Tijdelijke contracten zijn gunstig voor bijvoorbeeld expats of mensen die in scheiding liggen. Door de lange wachtlijsten voor huurhuizen is het voor hen lastig om tijdelijke woonruimte te vinden.

Het is een van de veranderingen die minister Blok voorstelt om de vastgelopen huurwoningenmarkt vooruit te helpen. Blok wil ook de doorstroom verbeteren door het aantal zogeheten doelgroepencontracten uit te breiden. Nu zijn die er voor studenten, ouderen en gehandicapten. Hoort iemand niet meer tot de doelgroep, dan kan het huurcontract worden opgezegd. Blok wil die contracten ook voor promovendi, jongeren en gezinnen met meer dan zes kinderen.

<< Terug naar nieuwsoverzicht
Contact
Hans Janssen Vastgoedconsultants & Taxateurs
St. Canisiussingel 19H
Nijmegen 6511 TE
Telefoon: 024 - 3 244 244
E-mail: vct@hansjanssen.nl
Volg ons
Zoeken
Nieuws

Hans Janssen Vastgoedconsultants & Taxateurs BV heeft de verkoop mogen begeleiden van het zeer fraaie kamerverhuurobject gelegen Fort Kijk... Meer nieuws >>

NVM-BussinessRicsNederlands-Register-Vastgoed-Taxateurstmi.fwrev