Meer weten? 024 - 3 244 244

Consultants & Taxateurs

Een juiste affiniteit met vastgoed

Vertrouwen in Vastgoedtaxateurs

Vertrouwen in Vastgoedtaxateurs

De laatste jaren zijn er veel initiatieven genomen om het vertrouwen in de beroepsgroep vastgoedtaxateurs te vergroten. Vaak ging het om regulering en toezicht. Maar is dat de beste manier? Is er meer mogelijk? Hoe doen andere professionals dat? Reden om dat uit te laten zoeken.

NVM Business en RICS  hebben een onafhankelijke instelling gevraagd om de sector een objectieve spiegel voor te houden. Het is de eerste keer, dat de grootste organisatie van vastgoedprofessionals wereldwijd en de grootste organisatie van makelaars en taxateurs in Nederland de handen ineenslaan.

Wij hebben dat bewust door een onafhankelijke instelling laten doen. Niet omdat onze leden daar geen idee van zouden hebben, maar vooral om ons een objectieve spiegel voor te houden. Die spiegel, die heeft Professor Dirk Brounen voor ons gemaakt. Hij is eindverantwoordelijk voor de aanbevelingen van TIAS Vastgoedlab.

De vijf aanbevelingen zijn:

  1. toon en vier innovatie
  2. verbeter de opleiding
  3. versterk het imago
  4. organiseer een transparantie dialoog met je opdrachtgever
  5. zorg voor strenge rechtvaardigheid

Op de PROVADA besprak Prof. dr. Dirk Brounen van TIAS Vastgoedlab over het resultaat van het onderzoek naar het vertrouwen in vastgoedtaxaties en vastgoedtaxateurs.

Het onderzoek wordt binnenkort beschikbaar gesteld. NVM business en RICS werken ondertussen innovatief samen aan deze aanbevelingen.

<< Terug naar nieuwsoverzicht
Contact
Hans Janssen Vastgoedconsultants & Taxateurs
St. Canisiussingel 19H
Nijmegen 6511 TE
Telefoon: 024 - 3 244 244
E-mail: vct@hansjanssen.nl
Volg ons
Zoeken
Nieuws

Hans Janssen Vastgoedconsultants & Taxateurs BV heeft de verkoop mogen begeleiden van het zeer fraaie kamerverhuurobject gelegen Fort Kijk... Meer nieuws >>

NVM-BussinessRicsNederlands-Register-Vastgoed-Taxateurstmi.fwrev